Shelly Plug WiFi-s okoskonnektor, fogyasztásmérővel (16A / 3680W)

A Shelly Plug az európai okosotthon gyártó nagyobb teljesítményű, 16A max. teljesítményű Wi-Fi-s okoskonnektora, beépített áramfogyasztás-mérővel.

Cikkszám: ALL-KON-SHEP Kategória:

Leírás

A Shelly Plug az európai okosotthon gyártó nagyobb teljesítményű Wi-Fi-s okoskonnektora, melyre – a 16A maximális teljesítményének köszönhetően – a nagyobb fogyasztású eszközeinket (pl. elektromos fűtés, vasaló, mosogép) is nyugodtan rábízhatjuk. Ez is egy Plug&Play termék, azaz üzembe helyezése igen egyszerű, mindössze pár percet vesz igénybe: csak be kell dugni egy konnektor-aljzatba és párosítani kell a Shelly Cloud ingyenes okostelefon app-pal, és a párosítást követően már használhatod is.

Akár max. 3600W teljesítményű fogyasztók is vezérelhetőek vele, valamint beépített fogyasztásmérője segítségével követhetjük vele a vezérelt elektromos fogyasztók áramfelvételét, fogyasztását is!

A mobiltelefon app-pal való párosítás és egyben a WiFi router-re való felkapcsolást követően a távolból is látod majd a konnektor állapotát, ki/bekapcsolhatod a konnektort (és a rá csatlakoztatott elektromos eszközöket), és számos időzítés is a rendelkezésedre áll. A legkülönbözőbb elektromos eszközöket vezérelheted vele, akár a nagyobb teljesítményű eszközöket is, de akár egy konnektoros állólámpát is vezérelhetsz vele akár otthon-szimulációs üzemmódban is, hogy a külvilág minden este azt lássa, otthon vagy.

 

Időzíthetősége:

 

 • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
 • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + fél óra típusú időzítéseket is.)
 • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

 

Értesít, ha kész a mosás, elromlik a hűtő, vagy bekapcsolva maradt a vasaló

 

A Shelly Plug WiFi-s okoskonnektor nem csak méri az áramfogyasztást, és statisztikát ad az áramfogyasztásról, de riasztást is képes küldeni, ha az áramfelvétel egy megadott ideig az általad beállított határ alá esik vagy éppen felette marad. Így értesítést tud küldeni, például ha az okoskonnektorba dugott mosógép fogyasztása nullára esett, azaz kész a mosás, vagy ha a konnektorba dugott hűtő egy órán át nem vesz fel áramot, azaz vélhetően elromlott és leállt a hűtő! De ha a vasalót is egy Shelly Plug-ba dugva használjuk, értesítést állíthatunk be, ha bekapcsolva marad a vasaló, vagy egyszerűen csak beállíthatunk automatikus kikapcsolást is a konnektorra egy megadott idő elteltével.

 

Támogatott üzemmódok:

 

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://home.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati ützemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
 • működtetjetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt.

A fogyasztási adatokat az okoseszköz felhős üzemmód esetén menti a Shelly Cloud fiókba, és az app-ban megtekinthetjük és letölthetjük a fogyasztási előzményeket.

Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé vagy egy Shelly Plug képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szempontjából tőle független másik Shelly eszközt, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezerelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök – fix IP címek használata esetén – (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tűzfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

A Shelly Plug okosvezérléshez a gyártó saját okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen. 

 

Integrációk:

 

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home és Amazon Echo hangvezérlésével.

A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API

 

Terméktulajdonságok:

 

 • Az ingyenes gyári Shelly Cloud mobiltelefon app-pal (elérhető iOS-re és Android-ra) vezérelhetjük telefonról vagy tabletről,
 • A beépített WiFi segítségével az otthoni/irodai WiFi hálózatra kapcsolódik, és ezen keresztül érhetjük el az interneten át akár távolról is.
 • A fogyasztásmérőjével mérhetjük az áramfogyasztást, és az okos időzítéssel pénzt spórolhatunk.
 • Beépített biztonsági védelem:
  • Belső hőmérője védi a túlmelegedés ellen, esetleges túlmelegedés esetén lekapcsolja a konnektort.
  • A fogyasztásmérő pedig érzékeli, ha a megadottnál nagyobb teljesítényű fogyasztást érzékel, és lekapcsolja az eszközt.

További információk

Tömeg 0.195 kg
Méretek 5.6 × 9.8 × 3.5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Shelly Plug WiFi-s okoskonnektor, fogyasztásmérővel (16A / 3680W)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük