SmartWise 5V-32V négy áramkörös, Zigbee + RF NO/NC okosrelé, kontakt kapcsolással, impulzus üzemmóddal

A SmartWise Zigbee + RF okos kapcsolóreléje impulzus kapcsolási és normál kapcsolási üzemmóddal, interlock / váltókapcsolási üzemmóddal; potenciálmentes, azaz száraz kontaktus kapcsolással is, műanyag védőtok nélkül. Támogatja az NO / NC bekötést is. 5V DC (micro USB) vagy 7V-32V DC/AC tápfeszültségről is működik. Ideális megoldás többek között például garázskapu és kapunyitók WiFi-s, mobiltelefon app-ból való vezérlésére is.
Ez az új Zigbee + RF verzió, mely a Sonoff Zigbee Bridge-hez vagy a SmartWise Zigbee Bridge PRO-hoz kapcsolva eWeLink kompatibilis, Tuya-s Zigbee átjáróhoz kapcsolva pedig kompatibilis a Tuya / SmartLife app-pal. Ez a négy áramkörös verzió.

Cikkszám: SMW-REL-532V-4RF-ZB Kategória:

Leírás

A SmartWise okoskapcsoló reléje ideális megoldás kertkapu, garázskapu, kapunyitók vezérlésére, vagy más elektromos eszközbe vagy áramkörökhöz építve azok távoli, interneten keresztüli vezérlésére. Ideális megoldást kínál többek között kapuzárak és elektromosan nyitható kapuk vagy PC tápegységek távoli vezérléséhez. 

A már korábban megjelent WiFi-s és WiFi+RF verziók után most megjelent a termék Zigbee+RF verziója is, mely kompatibilis mind az eWeLink platform Sonoff Zigbee Bridge-ével, mind a Tuya platform Zigbee átjáróival is. A kombinált Zigbee + RF támogatásnak köszönhetően a Zigbee kapcsolat és egy Zigbee átjáró segítségével az interneten keresztül távolról vezérelhető, időzíthető és automatizálható az eszköz, az RF vevőnek köszönhetően pedig Sonoff RF (fix kódos) RF távirányítókkal és a SmartWise RF fali kapcsolókkal  távirányíthatjuk az eszköz közelében a relét.

Ez a Zigbee + RF relé négy áramkörös verziója.

Sonoff Zigbee Bridge-el vagy SmartWise Zigbee Bridge Pro-val való használata esetén a SmartWise 5V-32V ZIgbee+RF okosvillamossági eszköz kompatibilis a Sonoff termékeket is vezérlő eWeLink mobiltelefon app-pal. Ez tehát egy olyan NO/NC kapcsolást is támogató relé, mellyel zárhatunk vagy meg is szakíthatunk áramköröket, időzíthetjük is a kapcsolást, és az interneten át is vezérelhetjük a relét és a rá kötött elektromos eszközt.

Az eszköz a Sonoff Zigbee Bridge PRO-val NEM kompatibilis.

A Zigbee-s okosrelé a működéséhez 5V USB (DC)-s vagy 7V-32V AC / DC közötti tápfeszültséget igényel.

A kapcsolt áramkör a relé tápfeszültségétől független, a relé a COM bemenetre kötött 90-250V/10A váltóáramot vagy 0-30V/10A egyenáramot tud kapcsolni NO vagy NC üzemmódban is. Feszültség nélküli, azaz potenciál mentes, ún. száraz kontaktus kapcsolásra is alkalmas.

Átállítható impulzuskapcsolási üzemmódba is, melyben 1 másodperc kapcsolás után megszakítja az áramkört, vagy 1 másodperc megszakítás után újra zárja az áramkört.

 

Terméktulajdonságok:

 • Zigbee + RF verzió – Zigbee-nek köszönhetően – Zigbee gateway-en keresztül – mobiltelefon app-ból kapcsolható az interneten át, az RF vevőn át pedig helyileg Sonoff és SmartWise 433 MHz-es (nem ugrókódos) RF távirányítókkal és RF fali kapcsolókkal is vezérelhető;
 • Kétáramkörös verzió – négy egymástól független reléjével akár más-más feszültségeket is kapcsolhatunk
 • A Zigbee része kompatibilis a Sonoff Zigbee Bridge eWeLink-es Zigbee átjáróval, illetve Tuya Zigbee átjáróval való használata esetén a Tuya / SmartLife platformmal
 • Relé tápfeszültség: 5V DC USB vagy 7V-32V AC/DC
 • Vezérelt áramkör: feszültség-mentes száraz kontaktus vagy 90-250V/10A váltóáram vagy 0-30V/10A egyenáram is kapcsolható, (a relé tápfeszültségétől függetlenül)
 • NO/NC bekötést és kapcsolást is támogat – a relé képes áramköröket zárni és megszakítani is
 • Állapotlekérdezés – A mobil App-ban látszik a relé aktuális állapota (be vagy kikapcsolt)
 • Távvezérléssel való KI/BE kapcsolás – Bárhol is van, mostantól a mobiltelefon app-ból az interneten át távolról ki vagy be kapcsolhatja a relét (és a rá között eszközöket)
 • Időzítés – Az eWeLink és a Tuya platformban is számos időzítési is funkció elérhető.
 • Impulzus kapcsolás: beállítható a relé impulzus kapcsolasra, azaz egy megadott hosszúságú rövid kapcsolásra (pl. jellemzően 0,5 vagy 1 másodperc), a négy áramkör külön-külön beállítható erre.
 • Megosztható másokkal – Hozzáférést adhat pl. családtagjainak vagy másoknak a távvezérléshez
 • Okosvezérlés (Scene) – Sonoff eWeLink ZIgbee Bridge esetén: az Okosvezérlés / Scene eWeLink app funkció segítségével létrehozhat különböző Sonoff / SmartWise eszközök közötti feltételes vezérléseket is. Például egy TH10 reléhez kapcsoló hőmérséklet vagy páratartalom érzékelő adatai alapján kapcsolhat egy Sonoff S26 konnektort, vagy egy Sonoff RF Bridge átjáróhoz párosított RF mozgásérzékelő jele alapján kapcsolhat egy Sonoff vagy SmartWise okos villanykapcsolót is, de két WiFi-s eszköz be és kikapcsolását is összehangolhatja (pl. egy Sonoff villanykapcsoló WiFi-n át bekapcsolhat egy Sonoff WiFi-s okoskonnektort).
 • Kompatibilitás – Hozzákapcsolható hangvezérlés érdekében Amazon Alexa-hoz, Google Assistant-hoz, és Google Nest-hez is

 

 

A termék három üzemmódban működik: normál kapcsolás, impulzus kapcsolás vagy interlock / váltókapcsolás üzemmód. A három üzemmód között az alaplapon található gomb segítségével lehet váltani.
Megjegyzés: A Zigbee-s relé szoftveresen nem állítható be sem impulzuskapcsolásra, sem interlock / váltókapcsolás üzemmódra. Emiatt eWeLink platformon: VAGY interlock üzemmódban, VAGY impulzuskapcsolás üzemmódban használható, egyszerre a kettőben a jelenlegi firmware-rel nem.

„NO” és „NC” típusú vezérléseket is beköthetsz vele:

A relének három kimenete van:

 • a „COM”, a bemenet, avagy az NC és az NO esetén közös pólus,
 • az „NO”, azaz „Normally Open” = „Alaphelyzetben nyitott” és
 • az „NC”, azaz „Normally Closed” = „Alaphelyzetben zárt”.

 

NO és COM bekötése esetén: az áramkör alapértelmezésben nyitva van, és a relé kapcsolásakor a COM (közös) és az NO pólus közötti áramkör záródik.

NC és COM bekötése esetén: az áramkör alapértelmezésben zárva van (feszültség alatt van), és a relé kapcsolásakor szakad meg az áramkör. (Ez a bekötés használatos például olyan elektromos kapunyitók esetén, ahol a kapu az áramkör megszakadásakor nyílik.)

További információk

Tömeg 0.099 kg
Méretek 7.3 × 1.8 × 7.4 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SmartWise 5V-32V négy áramkörös, Zigbee + RF NO/NC okosrelé, kontakt kapcsolással, impulzus üzemmóddal” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük