Sonoff Zigbee hőmérő és páratartalom érzékelő mini vezetéknélküli szenzor (SNZB-02P)

A Sonoff Zigbee hőmérő és páratartalom érzékelő egy elemmel működő, Zigbee-s okosotthon protokollt használó vezetéknélküli apró szenzor. Megújult kerek formatervezéssel illetve mágneses vagy kétoldalas ragasztós rögzítéssel rendelkezik. Az eszköz Zigbee 3.0 protokollt használ, így a legtöbb Zigbee-s átjáróval kompatibilis. A Sonoff Zigbee Bridge Pro-n vagy a SmartWise Bridge Pro-n keresztül eWeLink-es rendszerbe is integrálható. 

Cikkszám: 6920075740622 Kategória:

Leírás

Az SNZB-02P a Sonoff Zigbee hőmérő és páratartalom szenzora, – az okosotthon eszközgyártó 2023-as terméke -, egy Zigbee 3.0 protokollt használó apró vezetéknélküli okosotthon érzékelője megújult köntösben. A termék tartalmaz egy csavarral rögzíthető fém talpat, amihez az érzékelőben elhelyezett másgnessel rögzíthetjük az eszközt, de kétoldalas ragasztót is tartalmaz a csomag. Az érzékelő méri a helyiség hőmérsékletét és páratartalom szintjét, és Zigbee gateway-en keresztül átadja az adatokat más eszközök vezérléséhez.

Például egy Sonoff Zigbee Bridge Pro-n vagy a SmartWise Zigbee Bridge Pro-n keresztül kommuniáva az eWeLink-es felhőbe továbbítja az adatokat és más Sonoff vagy SmartWise WiFi-s és eWeLink-es eszközöket tudunk a mért adatai alapján vezérelni.

MI a Zigbee?

A legtöbb Sonoff termék Wi-Fi-t és RF-et használ kommunikációs módként, melyek más okosotthon technológiákhoz képest kedvezőbb átfekvésű termékeket tesznek lehetővé, de nem kifejezetten IoT szabványok.

Ezzel szemben a Zigbee kifejezetten az alacsony energiaigényű eszközökhöz ideális kommunikációs megoldás, ahol nincs nagy mennyiségű adatátvitel, de fontos a minél kisebb időbeli késleltetés. Jó választás a Zigbee az elemről működtetett szenzoroknál vagy távirányítóknál például, ahol a WiFi-hez képest a Zigbee-nek köszönhetően többszörös üzemidő jellemző. A Zigbee szenzorok önmagukban nem használhatóak, szükséges hozzájuk egy Zigbee átjáró, amivel az otthoni / irodai hálózatunkra ráköthetjük őket. Ilyen például a Sonoff Zigbee Bridge Pro.

A Zigbee technológia jellegéből adódóan az egyes Zigbee eszközökkel egy pillanat műve párosítani, jóval gyorsabb, mint a WiFi-s párosítás.

 

Terméktulajdonságok:

  • A Zigbee technológia nagy hatótávolságot biztosít az adatátvitelre, a mesh technológia pedig még tovább képes azt növelni.
  • Kompatibilis például a Sonoff Zigbee Bridge Pro. átjáróval, és más szabványos Zigbee-s eszközökkel is
  • Sonoff Zigbee Bridge-el együtt való használata esetén a WiFi-s Sonoff és SmartWise okoseszközök vezérlésére is képes
  • Egészen apró méretű, mindössze 4,5 x 4,3 cm-es, és másfél cm vastag a szenzor
  • 1 db CR2477 (3V) elemmel működik, melyet a termék nem tartalmaz.
  • Az eWeLink app már magyar nyelven is elérhető!

További információk

Tömeg 0.047 kg
Méretek 4.5 × 1.77 × 4.5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sonoff Zigbee hőmérő és páratartalom érzékelő mini vezetéknélküli szenzor (SNZB-02P)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük