Sonoff TX Ultimate T5 EU 3C WiFi + eWeLink-Remote (Bluetooth), teljes felületén érintőkapcsolós, három áramkörös okos villanykapcsoló (csillárkapcsoló)

A Sonoff TX Ultimate T5 EU 3C a Sonoff legújabb, 2023 nyarán kiadott terméke egy Wi-Fi és eWeLink-Remote (Bluetooth) protokoll kompatibilis okos villanykapcsoló. Az interneten keresztül mobiltelefonról távolról vezérelhető, időzíthető. Az okos érintős lámpakapcsoló legújabb verziójának legfőbb újdonsága az, hogy a kapcsoló teljes felülete érzékeny az érintésre, így nagyon kényelmes a használata. Az oldalán levő LED csík állapotjelző fényként, hangulatfényként és akár éjszakai jelzőfényként is beállítható.A Sonoff más új termékeihez hasonlóan Bluetooth vevőegységgel és Bleutooth átjáró funkcióval van felszerelve, így a Sonoff Bluetooth vezetéknélküli eszközeiről távirányítható.Az termékhez járó elegáns mattfehér érintős előlapja lecserélhető a külön értékesített  Ez az három áramkör/lámpa kapcsolására szolgáló három gombos érintős csillárkapcsoló.

Cikkszám: SON-KAP-TXT53 Kategória:

Leírás

A Sonoff TX Ultimate, más néven Sonoff T5 EU a Sonoff legújabb, 2023 nyarán kiadott új terméke: egy Wi-Fi és eWeLink-Remote (Bluetooth) protokollt támogató okos villanykapcsoló. Más Sonoff termékekhez hasonlóan az is az eWeLink okosotthon rendszerhez kapcsolódik, és az eWeLink okostelefon app-ról vezérelhető. Az okos villanykapcsolót a helyi Wi-Fi routerhez kell párosítani, és az interneten keresztül mobiltelefonról távolról is vezérelhető, időzíthető, beálítható.

Az okos érintős lámpakapcsoló legújabb verziójának legfőbb újdonsága az, hogy a kapcsoló teljes felülete érzékeny az érintésre, így nagyon kényelmes a használata. Bárhol megérintve azonnal fel / le kapcsol a villanykapcsoló. A gyári elegáns fehér érintős előlap lecserélhető, a gyártó több féle más előlapot is kínál hozzá.

A kapcsoló egy, kettő és három áramkörös / érintőgombos verzióban is elérhető. 

A Sonoff TX Ultimate T5 EU kapcsoló oldalán vékony LED csík található, melyet számot funkcióra beállíthatunk. Számos gyári beállítást érhető el színes hangulatfény beállítására, pl. akár party fény üzemmódot is aktiválhatunk. De használhatjuk a fényt diszkrét éjszakai jelzőfény beállítására is, ehhez időzítési funkciói is a rendelkezésre áll. (A szokásos eWeLink app időzítésekkel nem csak a villanykapcsoló áramköreit tudjuk időzíteni, hanem a kapcsolón levő hangulatfényt is.)

A kapcsoló fel- és le-kapcsolásakor (külön-külön beállítható) hang és fényjelzést is tud adni, valamint vibrálást is tud visszajelezni, ezeket tetszés szerint beállíthatjuk az eWeLink app-ban, vagy akár ki is kapcsolhatjuk, ha nincs rájuk szükség. Az eWeLink app beállításai között megadhatunk egy éjszakai „Ne zavarj” időszakot is, amikor a be- és kikapcsolás mindig csendes.

Az egyes áramkörök (ki vagy bekapcsolt) állapotát is a hangulatfényre használt LED-csíkon levő LED-fény jelzi vissza, ennek színe és fényereje is beállítható külön-külön a ki és bekapcsolt állapotra is. 

Más Sonoff okos villanykapcsolókhoz hasonlóan a beépített WiFi chip-jének köszönhetően internet-kapcsolattal rendelkező iOS (Apple) vagy Android mobiltelefonon futó eWeLink app segítségével távolról is vezérelhetjük a lámpakapcsoló ki/be kapcsolását, megnézhetjük a pillanatnyi KI/Bekapcsolt állapotot, és beállíthatunk időzített ki/be kapcsolást is. Az érintőkapcsoló segítségével a falon is kapcsolhatjuk természetesen a lámpát, ahogy egy hagyományos érintőkapcsolóval tennénk azt.

A távoli elérés lehetősége megosztható a családtagokkal is. Tökéletes megoldás a bármilyen lámpa és világítás okosvezérléséhez. Használatával kényelmesen távolról is fel vagy lekapcsolhatjuk a kívánt lámpákat akkor is, amikor nem vagyunk otthon. Betörés-megelőzési megoldásként használva, beprogramozhatunk rajta időzített ki vagy bekapcsolást, hogy a külvilág azt higgye, otthon tartózkodunk.

A Sonoff más új termékeihez hasonlóan Bluetooth vevőegységgel és Bleutooth átjáró funkcióval van felszerelve, így a Sonoff Bluetooth vezetéknélküli eszközeiről (pl. Sonoff S-MATE modul, Sonoff R5 kapcsolók) távirányítható. 

A Sonoff Ultimate TX T5 kapcsolók is átállíthatóak impulzuskapcsolás (azaz billenőkapcsoló) üzemmódra, illetve beállíthatók arra is, hogy a bekapcsolást követően előre megadott időt követően kapcsoljanak le, azaz „lépcsőházi időzített kapcsolásra” is alkalmasak.

A Sonoff TX kapcsolók két- és háromgombos csillárkapcsoló verziói beállíthatók az app-ban olyan úgynevezett interlock (más néven reteszelő vagy váltókapcsolási) üzemmódra, melyben az egyik áramkör kapcsoláskor a többi áramkör lekapcsol, így pl. redőnyvezérléshez vagy más motor vezérlésére is biztonsággal használhatók ezek a kapcsolók. 

 

Terméktulajdonságok:

 • Teljes felületű érintőkapcsoló – bárhol megérintve kapcsolja az áramkör(öke)t /lámpá(ka)t
 • Hangulatfény / éjszakai jelzőfény funkció – opcionálisan beállítható hangulatfény és éjszakai fény funkciót is kínál a termék, mely időzíthető is.
 • EU és magyar szabvány szerinti méret: 86x86mm a kapcsoló előlapja, ami a magyar szabvány szerinti előlap mérete, 34mm a teljes mélysége, azaz a normál mélységű fali aljzatban elhelyezhető
 • 86 mm-es sorolási távolság – két szorosan egymás mellé elhelyezett Sonoff TX kapcsolónak akkora helyre van szüksége, mint két hagyományos egygombos kapcsolónak, mivel az üveg előlap miatt nincs két egymás melletti kapcsolónak közös kettős kerete
 • eWeLink-Remote (Bluetooth) vevőegységgel és átjáróval van felszerelve – a Sonoff eWeLink-Remote moduljaival és vezeték nélküli kapcsolóival távirányítható.
 • Magyar nyelvű mobil App – Ingyenes iOS és Android mobil App: eWeLink, magyar nyelven is
 • Állapotlekérdezés – A mobil App-ban látszik a kapcsoló aktuális állapota (be vagy kikapcsolt)
 • Távvezérléssel való KI/BE kapcsolás – Bárhol is van, mostantól a mobiltelefon app-ból az interneten át távolról ki vagy be kapcsolhatod a kapcsolót
 • Időzítés – Számos időzítési funkció elérhető: egy konkrét időpont beállítása, ismétlődő időpontok beállítása, visszaszámláló / timer, ciklusvezérlés.
 • Időzített kikapcsolás – beállítható a villanykapcsoló arra is, hogy minden bekapcsolás után bizonyos idővel automatikusan kikapcsoljon
 • Impulzus kapcsolás: beállítható a kapcsoló ú.n. impulzus kapcsolásra is, azaz egy megadott hosszúságú rövid kapcsolásra (pl. jellemzően 0,5 vagy 1 másodperc)
 • Interlock / reteszelő / váltókapcsolási üzemmód – a két és háromgombos csillárkapcsoló verzió beállítható az app-ban olyan üzemmódra, amikor az egyik áramkör kapcsoláskor a többi áramkör lekapcsol, így pl. redőnyvezérléshez vagy más motor vezérlésére is biztonsággal használható a kapcsoló.
 • Megosztható másokkal – Hozzáférést adhat pl. családtagjainak vagy másoknak a távvezérléshez
 • Csoportok, szobák – csoportokba és szobákba rendezheti Sonoff és SmartWise okoseszközeit az eWeLink app-ban
 • Okosvezérlés (Scene) – Az Okosvezérlés / Scene eWeLink app funkció segítségével létrehozhatsz különböző Sonoff / SmartWise eszközök közötti feltételes vezérléseket is. Például a villanykapcsoló felkapcsoláskor automatikus felkapcsolhatsz egy Sonoff S26 vagy SmartWise S1W okoskonnektort, így bekapcsolhatsz a helyi világításokat is.
 • Kompatibilitás – Hozzákapcsolható hangvezérlés érdekében Amazon Alexa-hoz, Google Assistant-hoz, és Google Nest-hez is
 • A Sonoff és testvérmárkája, a SmartWise eszközök egymással kompatibilisek, egyaránt az eWeLink gyári app-ot használják.

 

Fontos: a WiFi-s lámpakapcsoló működéséhez nem csak fázisvezeték, hanem nullavezeték is szükséges a kapcsolóaljzatban!

További információk

Tömeg 0.174 kg
Méretek 8.6 × 3.9 × 8.6 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sonoff TX Ultimate T5 EU 3C WiFi + eWeLink-Remote (Bluetooth), teljes felületén érintőkapcsolós, három áramkörös okos villanykapcsoló (csillárkapcsoló)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük