Legrand CX3 – Okos központi egység /Fehér

A Legrand CX3 központi egység a Legrand with Netatmo termékcsalád része: egy kalapsínre (DIN sínre) rögzíthető központi egységből áll.
Egy ilyen ‘Legrand with Netatmo’ okos központi egység feltétlenül szükséges egy Legrand okos rendszer létrehozásához. Ez lényegében egy Zigbee – Wi-Fi átjáró, ennek a segítségével lesznek kapcsolatban egymással az okosrendszer elemei, és telefonnal vagy tablettel is ezen keresztül lehet majd távolról csatlakozni a rendszerhez a Legrand Home + Control app segítségével. 

Cikkszám: LEG-HUB-CX3 Kategóriák: ,

Leírás

Legrand CX3 központi egység csomag

Főbb tulajdonságok

 • Legrand központi egység (lényegében egy Zigbee – Wi-Fi átjáró) amely feltétlen szükséges a rendszer működéséhez
 • Szerszám nélkül szétpattintható kétrészes kialakítás:
  – hátsó rész: kalapsínre rögzítést és kábelbevezetést valósítja meg; felső fogas fésűs sín áthaladása biztosított egy és háromfázis esetén egyaránt
  – mellső rész: fázis (Ph) és nulla (N) bekötés
 • Segítségével vezérelheti és automatizálhatja világításait, árnyékolóit, és elektromos berendezéseit (további with Netatmo eszközök szükségesek)
 • Nincs szükség távirányítóra az eszközpárosíráshoz
 • Kalapsínre (DIN sín) szerelhető 2,5 modul széles
 • Első borítólapon tanítógomb és állapotjelző LED
 • Kompatibilis az összes with Netatmo okos termékkel (Valena Life, Valena Allure, Celiane, Cx3, Mosaic, Plexo)
 • Legrand Netatmo Home + Control app-on keresztül konfigurálható és vezérelhető
 • Hangvezérlés támogatás

A csomag tartalma

 • Központi egység 
 • 

További paraméterek

 • Tápfeszültség: AC
 • Fogyasztás (működéshez szükséges): 0,2W
 • IP besorolás: IP20 (kerettel)
 • Működési hőmérséklet: +5 °C és +45 °C között
 • Anyag: önkioltó polikarbonát (halogénmentes)
 • Bekötés: Fázis, Nulla, csatlakozási pontok, csavaros bekötés, max. keresztmetszet csatlakozónként 2,5 (mm2)
 • WiFi: 2,4 GHz (802.11 b/g/n)
 • Zigbee: 2,4 GHz (AES128 támogatott)
 • Szín: Fehér

Meglévő, felújítás alatt álló vagy új építésű ingatlanba egyaránt

A Legrand with Netatmo okos termékek között elérhető kalapsínre szerelhető, szerelvénydobozba (kapcsolók mögé) telepíthető mikromodulos, és szerelvényekbe integrált kivitel is. Így otthona bármelyik kategóriához is tartozik, a kínálatból megtalálja a megfelelő termékeket, melyekkel felokosíthatja azt.

Tippek:

1. Ha otthona klasszikus villanyszerelési struktúrával rendelkezik, keresse a nulla vezető nélkül is működni képes with Netatmo termékeket, és a fogyasztóknál alkalmazzon kompenzátor modult a megfelelő működés érdekében.
Ha olyan helyre szeretne kapcsolót tenni, ahol eddig nem volt kiépítve vezeték, válassza ki a szerelvénycsaládjához megfelelő elemes fali távvezérlőt, ami megjelenésében megegyezik a többi szerelvényével (kapcsolóval), így tökéletesen illeszkedni fog otthona környezetébe.

2. Ha otthona felújításon esik át, vagy épp most épül, akkor csupán néhány fontos szempontot érdemes szem előtt tartania az alapszerelés (csövezés vezetékezés) szakaszában:

 • A villanyszerelő a szerelvények mögötti kötődobozokat mélyített (60mm) mélységű dobozokkal építse ki.
 • A klasszikus villanyszerelési struktúrát egészítse ki azzal, hogy minden szerelvény kiálláshoz a villanyszerelő húzza oda a Nulla vezetőket.
 • Motoros árnyékolók esetén (redőnyök, zsaluziák, elektromos karnisok, kerti árnyékolók, elektromos napvitorlák stb..) ne távirányítós árnyékoló motorral rendelje, hanem klasszikus „fali kapcsolós” kivitelben, és a villanyszerelő minden motorhoz építsen ki fali kapcsolóhoz tartozó szerelvénydobozt.
 • Egyre több háztartási készüléket és IOT eszközt lehet bekötni okosotthonba, amelyhez Wi-Fi vagy Ethernet kapcsolat szükséges, így célszerű ezen eszközök helyéhez informatikai kábeleket kiépíteni (RJ45 Cat5e, Cat6, Cat6a stb.).

A Legrand with Netatmo termékek Zigbee kommunikációt használnak

A Legrand with Netatmo termékek vezeték nélküli kapcsolattal, 2,4 GHz-es frekvencián Zigbee protokollon kommunikálnak egymással. A Zigbee kimondottan okosotthon eszközök kommunikációjára fejlesztett protokoll, ami támogatja a MESH hálózati kommunikációt is. A MESH hálózati kommunikáció azt jelenti, hogy nem kell a központi egységnek minden végponti (jellemzően elemes) eszközzel közvetlenül kommunikálni. Ugyanis a folyamatos megtáplálású (nem elemes) eszközök jeltovábbítóként működnek, és továbbítják a távolabbi eszközök szánt parancsokat. Beltéren javasolt helyiségenként legalább egy folyamatos megtáplálású eszközt használni (nagyobb terek esetén 10-15 méterenként) így stabil lesz a kommunikáció a rendszer egyes Zigbee eszközei között.

A LEGRAND with Netatmo termékcsoportról


Komfort és biztonság, hagyományos és okos vezérléssel összhangban

A Legrand with Netatmo termékei egy ökoszisztémát alkotva lehetővé teszik, hogy otthonát okossá varázsolja. A Legrand és Netatmo folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően olyan innovatív megoldások váltak elérhetővé,
melyek könnyebbé, kényelmesebbé tehetik hétköznapjait és állandó kapcsolatot biztosítanak otthonával. A with Netatmo termékek, melyek a Legrand csoport tagjai új lehetőségeket biztosítanak, hogy otthonát biztonságosabbá, komfortosabbá és energiatakarékossá tegye. Így a Netatmo és Legrand közösen fejlesztett termékei újra definiálják a kapcsolókról, aljzatokról, redőnykapcsolókról kialakított képet.

A with Netatmo ökoszisztéma részét képezik a Valena Life, Valena Allure, Céliane, CX3, P.Mosaic okos termékcsaládok, illetve Smarther2 és Netatmo okos termosztátok. Ezeket az okoseszközöket úgy alakítottak ki, hogy a fent említett Legrand termékcsaládok (nem okos) termékeivel is tökéletesen illeszkedjenek, teljesen egységes megjelenést és összhangot hozzanak létre.

Egyszerű használat, automatizálja és érje el otthonát bárhonnan bármikor

Mint minden okosotthon rendszernek, a Legrand with Netatmo-nak is kell egy központi egység, ami összefogja a rendszer elemeit, és átjáróként összeköttetést biztosít hozzájuk az applikáción keresztül. A fent említett termékcsaládok központi egységei több színben is elérhetők.
A with Netatmo termékeknek egy felületen történő gyors és könnyű kezelhetőségét a Legrand Home + Control applikáció teremti meg. Segítségével otthona távoli vezérlése nem álom többé, sőt lehetőséget biztosít szcenáriók (forgatókönyvek) létrehozásához, melyekkel akár egy gombnyomással vezérelheti otthonában az összes okoseszközét. Automatikus folyamatokat létrehozva központosíthatja redőny- és világításvezérlését, ki- vagy bekapcsolhatja a szükséges aljzatokat, illetve állíthatja otthona fűtését és hűtését is. Mind emellett számtalan
további eszközt tetszése szerint vezérelhet, az Ön által meghatározott feltételeknek megfelelően.

Legrand Home + Control app

 • Lehetővé teszi az okos rendszerelemek megjelenését a telefonon és/vagy táblagépen. Így akár otthonunkból akár attól távol felhőn keresztül bárhonnan elérhetők és vezérelhetők lesznek otthonunk okos eszközei.
 • hálózatban lévő okos rendszerelemek számára forgatókönyveket lehet létrehozni, azaz akár egyetlen gomb megnyomásával több eszköz állapotát lehet megváltoztatni egyszerre (pl: a lakás elhagyásakor egyetlen gomb megnyomásával a rendszer leengedi az összes redőnyt és lekapcsolja az összes lámpát)
 • hálózatban lévő okos rendszerelemek számára automatizálásokat lehet létrehozni, azaz bármilyen gomb megnyomása nélkül, összetett feladatok végrehajtására képes az otthon (pl. éjfélkor kapcsolja le külső világítást és vegye le a fűtést)
 • automatikusan frissíti a hozzárendelt eszközök firmware-ét, így biztosítva a rendszer jövőállóságát

További információk

Tömeg 0.13 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Legrand CX3 – Okos központi egység /Fehér” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük