Shelly PLUS 1PM Mini, WiFi + Bluetooth okosrelé, fogyasztásméréssel

A Shelly PLUS 1PM MINI a Shelly PLUS 1PM-nek a kisebb méretű és teljesítményű verziója, mely 8A maximális teljesítményével ideális választás világítás vezérléséhez és fogyasztásméréséhez. Feszültségmentes kapcsolásra nem alkalmas.

Cikkszám: ALL-REL-PLUSMINI1PM Kategória:

Leírás

A Shelly Plus 1PM Mini a Shelly egy áramkörös áramfogyasztás-mérős okosreléjének, a Shelly Plus 1PM-nek a kisebb méretű, mini verziója. A Shelly Plus 1PM-hez hasonlóan a Shelly PLUS 1PM MINI is fel van szerelve fogyasztásmérővel, csak apróbb méretű és kisebb teljesítményű (8A), így elsősorban világítás és más, kisebb teljesítményű fogyasztók kapcsolására és fogyasztásmérésére alkalmas.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (bridge-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető egy elektromos fogyasztó vagy világítás automatizálására vagy fogyasztásmérésére, de egy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.

Ez az egyik legkisebb méretű, WiFi-s eszköz kapcsolások okosvezérlésére és okos fogyasztásmérésre. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló mögé a fali aljzatba vagy egy villamossági kötődobozba kényelmesen beszereljük, akár utólag is, és távvezéreljük világításunkat vagy más, 8A-nél kisebb fogyasztót, illetve kövessük ki/be kapcsolt státuszukat.

Meglévő kapcsolók mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly PLUS 1PM MINI segítségével a meglévő kapcsolóink megtartásával tudjuk távvezérelni világításunkat vagy az egyéb fogyasztókat, követni ki/be kapcsolt státuszukat és áramfogyasztásukat is, így a termék ideális utólagos „okosításra” is. A Shelly Plus 1PM Mini kiváló választás egy gombos villanykapcsolók mögé szerelve azok vezérlésére, 8A maximális teljesítménye viszont konnektorok vezérlésére már nem teszi alkalmassá!

A Shelly Plus 1PM Mini relé – más kis Shelly okosrelékhez hasonlóan – tartalmaz egy kapcsoló bemenetet, azaz villanykapcsolók mögé beépítve továbbra is használhatjuk a fali villanykapcsolót a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, – mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.

A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is. Alternatív és keresztváltó kapcsolás bekötésére is alkalmas.

Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.

 

A Shelly PLUS 1PM MINI relé a működéshez kapott (110V-240V AC) tápfeszültséget kapcsolja a kimenetén (max. 8A teljesítménnyel), így ez a típus nem alkalmas feszültségmentes (ún szárazkontakt) kapcsolásra

 

Fontos: a Shelly PLUS 1PM MINI működéséhez biztosított fázis és a kapcsoló(k)tól érkező kapcsolt fázis(ok) azonos fázisról kell, hogy érkezzen(ek), a Shelly Plus 1PM MINI nem alkalmas többfázisú működésre!

GATEWAY FUNKCIÓK:

Az ESP32 chip-nek köszönhetően a Wi-Fi+ Bluetooth protokollokat is támogatja az eszköz. Bluetooth átjárót is tartalmaz, a Shelly új generációs Bluetooth érzékelőinek és Bluetooth távirányítónak Bluetooth vevőegységeként / átjárójaként is képes egyben működni. Egyben tartalmaz egy Wi-Fi repeater (Wi-Fi jelismétlő) funkciót is, melynek bekapcsolásával a távolabb telepített Shelly eszközök számára továbbít – egyfajta Wi-Fi mesh-ként – Wi-Fi jelet. 

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:

Telefonnal való párosítása a többi második generációs Shelly Plus és Pro eszközhöz hasonlóan Bluetooth protokollon történik, egyszerűen és gyorsan.

 

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:

A Shelly Plus 1PM Minibe is a PLUS termékekben megszokott ESP32 processzor került, mely gyorsabb és erősebb CPU-t és dupla annyi memóriát tartalmaz, így továbbfejlesztett funkciókat és gyorsabb működést kínál a PLUS termékvonal.

 

TÚLMELEGEDÉS ÉS TÚLFESZÜLTSÉG VÉDELEM:

A Shelly Plus 1PM Mini túlmelegedés-védelemmel, túlfeszültség-védelemmel és túlterhelés-védelemmel is fel van felszerelve, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is.

 

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:

A termék:

 • támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Plus termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
 • támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat, immár +/-23 óra eltérés is megadható,
 • akár 50 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
 • támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.

 

Időzíthetősége:

 

 • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
 • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + 5 óra típusú időzítéseket is.)
 • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

 

 

Támogatott üzemmódok:

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://home.shelly.cloud/ weboldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati üzemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
 • működtethetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt.

 

A fogyasztási adatokat az okoseszköz felhős üzemmód esetén menti a Shelly Cloud fiókba, és az app-ban megtekinthetjük és letölthetjük a fogyasztási előzményeket.

Cloud üzemmód esetén a Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szempontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a Wi-Fi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök – fix IP címek használata esetén – (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tűzfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

A Shelly PLUS 1PM okosvezérléshez a gyártó saját ÚJ okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen. 

 

Integrációk:

 

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandex Alice hangvezérlésével. A Shelly Plus 1PM MINI a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja.

A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API

 

Szerelhetősége:

 • Apró méretének köszönhetően a legkisebb fali aljzatba is befér jellemzően a szerelvények mögé.
 • 8A-nél kisebb áramfelvételű elektromos eszközökbe is integrálható.

 

Egyéb műszaki paraméterek:

Működési tápfeszültség: 110-230V AC ±10%

Kimenet: 8A / max. 240V AC

 

Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

További információk

Tömeg 0.03 kg
Méretek 3.5 × 1.6 × 2.9 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Shelly PLUS 1PM Mini, WiFi + Bluetooth okosrelé, fogyasztásméréssel” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük