Shelly PLUS PM Mini, WiFi + Bluetooth modul, fogyasztásméréssel

A Shelly Plus PM Mini a Shelly apró, fali aljzatba szerelhető apró méretű fogyasztásmérője, mely relét nem tartalmaz, így kapcsolni nem lehet vele, viszont egy 16A-es fogyasztásmérőt tartalmaz.

Cikkszám: ALL-REL-PLUSMINIPM Kategória:

Leírás

Az új Shelly Plus PM MINI az egyik legkisebb méretű, Wi-Fi-s eszköz okos fogyasztásmérésre. Relét nem tartalmaz, és így kapcsolni sem képes, de kis méretének köszönhetően belefér akár a legkisebb fali aljzatba is, a szerelvények mögé. Max 16A-es fogyasztók fogyasztásmérésére alkalmas.

Közvetlenül a Wi-Fi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (bridge-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető, de egy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás a Shelly.

Segítségével követhető a fogyasztók pillanatnyi és historikus fogyasztása, valamint a pillanatnyi fogyasztási értékek alapján más Shelly eszközöket, reléket vezérelhetünk is.

A Shelly PLUS PM MINI fogyasztásmérő 110V-240V AC tápfeszültséggel működő fogyasztók fogyasztásmérésére alkalmas, egyenáramú mérésre nem.

GATEWAY FUNKCIÓK:
Az ESP32 chip-nek köszönhetően a Wi-Fi + Bluetooth protokollokat is támogatja az eszköz. Bluetooth átjárót is tartalmaz, a Shelly új generációs Bluetooth érzékelőinek és Bluetooth távirányítónak vevőegységeként is müködik. Egyben tartalmaz egy Wi-Fi repeater (Wi-Fi jelismétlő) funkciót is, melynek bekapcsolásával a távolabb telepített Shelly eszközök számára továbbít – egyfajta Wi-Fi mesh-ként – Wi-Fi jelet.

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:
Telefonnal való párosítása Bluetooth protokollon keresztül történik, egyszerűen és gyorsan.

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:
A Shelly Plus PM Minibe is a PLUS termékekben megszokott ESP32 processzor került, mely gyorsabb és erősebb CPU-t és dupla annyi memóriát tartalmaz, így továbbfejlesztett funkciókat és gyorsabb működést kínál.

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:
A termék:
• támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
• támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.

Támogatott üzemmódok:
• felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://home.shelly.cloud/ weboldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
• választhatunk LAN / helyi hálózati üzemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
• működtethetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt.

A fogyasztási adatokat az okoseszköz felhős üzemmód esetén menti a Shelly Cloud fiókba, és az app-ban megtekinthetjük és letölthetjük a fogyasztási előzményeket.

Cloud üzemmód esetén a Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök – fix IP címek használata esetén – (a Shelly Cloud használata nélkül, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tűzfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

A Shelly PLUS PM Mini okosvezérléshez a gyártó saját okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen.

Integrációk:
A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandex Alice hangvezérlésével. A Shelly Plus PM MINI a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja.
A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:
• MQTT
• HomeSeer
• ioBroker
• Home Assistant
• openHAB
• Domoticz
• SYMCAN
• nymea
• Hubitat
• Hoobs
• REST API

Egyéb műszaki paraméterek:
Működési tápfeszültség: 110-230V AC ±10%
Fogyasztásmérés: 16A / max. 240V AC

Más okoseszközökhöz hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

További információk

Tömeg 0.03 kg
Méretek 3.5 × 1.6 × 2.9 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Shelly PLUS PM Mini, WiFi + Bluetooth modul, fogyasztásméréssel” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük