SmartWise Zigbee Bridge Pro nagy kapacitású és hatótávolságú Zigbee – WiFi / LAN átjáró / gateway

A SmartWise Zigbee Bridge Pro egy hidat képez, avagy egy átjárót biztosít a Zigbee-s okosotthon eszközök (szenzorok, kapcsolók stb.) és a WiFi-s, távolról az interneten át vezérelhető eWeLink app-os okoseszközök között.
A Sonoff Zigbee Bridge-nél nagyobb teljesítményű és kapacitású eszköz, hiszen akár 120 db Zigbee eszközt támogat Zigbee routerek közbeiktatásával, és max. 200 méter a Zigbee jel hatótávolsága. A WiFi mellett vezetékes hálózat fogadására is képes.

Cikkszám: SMW-KIE-BRIEXT-ZB Kategória:

Leírás

SmartWise Zigbee Bridge Pro, – az okosotthon eszközgyártó 2021-as terméke -, ahogy a neve is mutatja egy bridge, azaz egy híd a Zigbee okosotthon protokolt használó okosotthon eszközök és az eWeLink platformra épülő WiFi-s okosvezérlés között.

A Dual core 240MHz-es ESP32 chip-nek köszönhetően a Sonoff hasonló Zigbee Bridge termékéhez képest ez nagyobb számú, akár 120 db Zigbee-s eszköz (relé, kapcsoló vagy érzékelő) kezelésére képes Zigbee routerek közbeiktatásával (míg a Sonoff Zigbee Bridge csak 32 db terméket kezel), és nagyobb a hatótávolsága is: (akadálymentes terepen) max. 200 méter (a Sonoff Zigbee Bridge max. 80 méteréhez képest). A SmartWise Zigbee Bridge Pro ráadásul nem csak WiFi-re képes csatlakozni, hanem 10/100 Mbps vezetékes hálózatra is, mivel szabványos RJ-45 aljzattal is rendelkezik.

 

MI a Zigbee?

A legtöbb Sonoff termék Wi-Fi-t és RF-et használ kommunikációs módként, melyek más okosotthon technológiákhoz képest kedvezőbb átfekvésű termékeket tesznek lehetővé, de nem kifejezetten IoT szabványok.

Ezzel szemben a Zigbee kifejezetten az alacsony energiaigényű eszközökhöz ideális kommunikációs megoldás, ahol nincs nagy mennyiségű adatátvitel, de fontos a minél kisebb időbeli késleltetés. Jó választás a Zigbee az elemről működtetett szenzoroknál vagy távirányítóknál például, ahol a WiFi-hez képest a Zigbee-nek köszönhetően többszörös üzemidő jellemző. A Zigbee szenzorok önmagukban nem használhatóak, szükséges hozzájuk egy Zigbee átjáró, amivel az otthoni / irodai hálózatunkra ráköthetjük őket. Ilyen például a Sonoff Zigbee Bridge.

 

A Zigbee Bridge egy Zigbee 3.0 támogatással rendelkező átjáró és ugyanúgy az eWeLink alkalmazást használja, mint a többi Sonoff és SmartWise termék, ezáltal lehet a Zigbee Bridge-re kapcsolt Zigbee eszközöket más – például Wifi-s – eszközökkel összekötni egy automatizálásba.

Természetesen az ún. mesh hálózati topológia itt is elérhető, így az alapból sem kicsi (szabad téren) a SmartWise Zigbee Bridge Pro esetén ígért kb. 200 m-es hatótáv könnyen növelhető a 230V-s tápon üzemeltetett Zigbee-s eszközökön keresztül kapcsolódással, pl. a már régebb óta kapható Sonoff Basic Zigbee-vel is. Azaz ha a lakásnak egy olyan távolabbi sarkába kerülne egy Zigbee-s szenzor, mely már a Zigbee Bridge hatókörén kívül van, de a két eszköz között működik például egy Sonoff Basic Zigbee vagy más hasonló eszköz, akkor az átvitel így biztosított lesz.

 

Egy SmartWise Zigbee Bridge Pro-ra összesen akár 120 Zigbee eszköz kapcsolható Zigbee routerek közbeiktatásával, ilyenek lehetnek például a Sonoff Zigbee hőmérséklet és páratartalom szenzor, ajtó/ablaknyitás szenzor, mozgásérzékelő, vagy éppen a Sonoff Zigbee kapcsolója. Más gyártók szabványos Zigbee szenzoraival is kompatibilis a gyári specifikáció szerint.

A Zigbee technológia jellegéből adódóan az egyes Zigbee eszközökkel egy pillanat műve párosítani, jóval gyorsabb, mint a WiFi-s párosítás.

 

Terméktulajdonságok:

 • A Zigbee protokolt használó szenzorokat és kapcsolókat a WiFi-s Sonoff és SmartWise okoseszközök vezérlésére képessé teszi, hidat képez a szabványos Zigbee eszközök és az eWeLink platformmal működő WiFi-s okoseszközök között
 • A Zigbee technológia nagy hatótávolságot biztosít az adatátvitelre
 • Tesztelten kompatibilis az összes kínálatunkban levő Sonoff és SmartWise Zigbee eszközzel.
 • Erős, Dual core 240MHz-es ESP32 chip-pel rendelkezik
 • Egy SmartWise Zigbee Bridge Pro összesen akár 120 db Zigbee eszközt képes kezelni Zigbee routerek közbeiktatásával 
 • A Zigbee kapcsolat maximális hatótávolsága 200 méter.
 • Vezetékes ethernet fogadására is képes, RJ-45-ös csatlakozóval is fel van szerelve.
 • Együttműködik, kompatibilis a ZigBee Alliance által tanúsított más gyártók Zigbee eszközeivel is: egy gombos kapcsolókkal, hőmérséklet és páratartalom érzékelőkkel, mozgásérzékelőkkel, vízszivárgás érzékelőkkel, ajtó/ablaknyitás érzékelőkkel
 • Riasztási push értesítések állíthatóak be a telefonra a Zigbee-s mozgásérzékelőről, valamint a Sonoff ajtó és ablaknyitás érzékelő szenzortól.
 • Ingyenes okostelefon app elérhető hozzá iOS-re és Android-ra (eWeLink app)
 • Az app-ban az eszközökhöz való hozzáférés megosztható más eWeLink fiókkal rendelkezőkkel, pl. családtagokkal
 • Kompatibilis Amazon Alexa és Google Assistant nyújtotta hangvezérléssel
 • eWeLink-kompatibilis kamerák képe is hozzáadható a Zigbee-s eszközök eWeLink app felületéhez
 • Szabványos 5V microUSB-s (1A) tápról működtethető, mely nem a termék része!

További információk

Tömeg 0.11 kg
Méretek 7.5 × 2.3 × 7.5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SmartWise Zigbee Bridge Pro nagy kapacitású és hatótávolságú Zigbee – WiFi / LAN átjáró / gateway” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük