SmartWise Zigbee füst érzékelő

A SmartWise Zigbee füst érzékelője egy elemmel működő, Zigbee 3.0 okosotthon protokollt használó vezetéknélküli kis szenzor, melynek riasztása alapján Zigbee-s eszközöket, vagy Sonoff Zigbee Bridge-en keresztül eWeLink-es WiFi-s eszközöket is lehet vezérelni.

Cikkszám: SMW-KIE-SMO-ZB Kategória:

Leírás

A SmartWise Zigbee füst érzékelője egy kis méretű, Zigbee 3.0 protokollt használó apró vezetéknélküli okosotthon érzékelő, mely Zigbee gateway-en keresztül átadja az adatokat más eszközök vezérléséhez.

Egy Sonoff Zigbee Bridge-en keresztül kommunikálva az eWeLink-es felhőbe továbbítja az adatokat és más Sonoff vagy SmartWise WiFi-s és eWeLink-es eszközöket tudunk a riasztása alapján vezérelni.

 

MI a Zigbee?

A legtöbb Sonoff termék Wi-Fi-t és RF-et használ kommunikációs módként, melyek más okosotthon technológiákhoz képest kedvezőbb átfekvésű termékeket tesznek lehetővé, de nem kifejezetten IoT szabványok.

Ezzel szemben a Zigbee kifejezetten az alacsony energiaigényű eszközökhöz ideális kommunikációs megoldás, ahol nincs nagy mennyiségű adatátvitel, de fontos a minél kisebb időbeli késleltetés. Jó választás a Zigbee az elemről működtetett szenzoroknál vagy távirányítóknál például, ahol a WiFi-hez képest a Zigbee-nek köszönhetően többszörös üzemidő jellemző. A Zigbee szenzorok önmagukban nem használhatóak, szükséges hozzájuk egy Zigbee átjáró, amivel az otthoni / irodai hálózatunkra ráköthetjük őket. Ilyen például a Sonoff Zigbee Bridge.

A Zigbee technológia jellegéből adódóan az egyes Zigbee eszközökkel egy pillanat műve párosítani, jóval gyorsabb, mint a WiFi-s párosítás.

 

Terméktulajdonságok:

  • A Zigbee technológia nagy hatótávolságot biztosít az adatátvitelre, a mesh technológia pedig még tovább képes azt növelni.
  • Kompatibilis a Sonoff Zigbee Bridge átjáróval is, és más szabványos Zigbee-s eszközökkel is
  • Sonoff Zigbee Bridge-el együtt való használata esetén a legújabb eWeLink app-al már Okosvezérléseket (Scene-eket/Jeleneteket) is vezérelhetünk, nem csak riasztást képes már küldeni.
  • Egészen apró méretű, mindössze 9,2 cm-es átmérőjű
  • 1 db CR123 elemmel működik, melyet a termék tartalmaz, de a tapasztalatok szerint érdemes a használat megkezdésekor kicserélni új elemre.
  • Helyi riasztás hangereje: 80 dB (3 méterről)
  • Beépített szenzor teszt gombbal is rendelkezik.
  • Az eWeLink app már magyar nyelven is elérhető!

További információk

Tömeg 0.14 kg
Méretek 9.2 × 3.7 × 9.2 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SmartWise Zigbee füst érzékelő” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük